De huidige T2 van de club heeft zijn contract met de club verlengd tot eind juni 2025. Hij blijft een cruciale rol spelen in de verdere professionalisering van KSC Lokeren-Temse.

Het bestuur en Geert Dirinck hebben de verbintenis die liep tot juni 2022 nu verlengd tot eind juni 2025. Zijn kerntaak blijft zijn rol als assistent van de hoofdcoach (T2) bij de A-kern. Maar het bestuur ziet zijn takenpakket een heel stuk ruimer dan dat. Hij blijft verder verantwoordelijk voor de fysieke conditie van de A-spelers, terwijl hij ook supervisie houdt op de physical coaching van de B-kern, de Beloften en de U19.

Daarnaast blijft hij spelers ook individueel of in kleine groep begeleiden waar nodig, of dat nu spelers zijn uit de A-kern, de B-kern of de Beloften. Nog meer dan vroeger wordt zijn rol onderstreept bij het opleiden van jonge beloften. De club wil namelijk hard inzetten op het functioneren als opleidingscentrum waar eigen spelers worden klaargestoomd voor het “grote werk”. Met zijn ruime ervaring in het jeugdvoetbal kan Geert Dirinck daar een cruciale rol in vervullen. Dat moet in steeds belangrijker mate (blijven) gebeuren op een professionele manier. Mede door zijn invloed zijn eerder al een aantal spelers teruggekeerd naar Daknam, de plaats waar ze hun eerste vorming genoten. Hij zal ook in de toekomst jongens met dat profiel terug naar het “oude nest” halen als dat de club vooruit helpt.

Geert Dirinck:

Ik moet toegeven dat de vraag van het bestuur om mijn lot voor langere tijd aan deze club te verbinden me aangenaam in de oren klonk. Maar erg verrast was ik niet door deze vraag, we werken al heel de tijd goed samen. Iedereen weet dat mijn hart op Daknam ligt, anders zou ik hier nooit zonder onderbreking hebben gewerkt van 2005 tot 2019, tot de overname door de club door de groep rond Louis de Vries, met andere woorden. In die toch lange periode heb ik samen met de hele clubentourage twee Bekers mogen vieren en een succesrijke Europese campagne kunnen helpen vorm geven. Dat schept natuurlijk een heel intense band, een band voor het leven.

Sinds vorig jaar ben ik terug, inderdaad op een bescheidener niveau. Maar laat dat nu net de uitdaging zijn: gestaag professionaliseren en op een gezonde manier de realistische ambitie van de club om hogerop te komen, gestalte helpen geven. Het bestuur en ikzelf zitten wat dat betreft op dezelfde lijn: wij geloven in dit project dat gedragen wordt door een hele voetbalgemeenschap, niet in het minst door de supporters. Hun bijdrage en hun betrokkenheid zijn twee belangrijke troeven. Het belang van hun inbreng kan niet overschat worden.

Met de hoofdcoach heb ik een perfecte klik: zijn ervaring, zijn professionalisme en zijn openheid om als team aan de verdere uitbouw van deze mooie club te werken, sterkten me in de overtuiging dat ik hier volop moest voor gaan. Ja, dit is een job, maar veel meer dan dat: het is een uitdagend project én een keuze van het hart. Ik zal alles doen wat binnen mijn mogelijkheden ligt om deze club de uitstraling te geven die ze verdient.”

 

P