Vanaf het seizoen 2021-2022 start SC Lokeren-Temse een jeugdwerking op die doorgaat op twee accommodaties, die van het vroegere KSV Temse en die van het vroegere Sporting Lokeren. Op Daknam, zeg maar. Geert Vervaet zal de werking daar in goede banen leiden.

Geert Vervaet is een oude bekende van de club. Hij is oud-speler en jeugdtrainer van Sporting Lokeren. Hij moet het jeugdverhaal op Daknam de komende jaren –opnieuw- gestalte geven. “Het kind én de kwaliteit van de opleiding staan daarbij centraal”, zegt hij zelf..

Na het faillissement van Sporting Lokeren leek de overal ten lande geprezen jeugdwerking ook een stille dood te sterven, maar dat was buiten een flink aantal geëngageerde vrijwilligers en gediplomeerde trainers gerekend: zij bleven de club trouw en zo was de basis er om snel weer een nieuwe en kwaliteitsvolle jeugdwerking uit de startblokken te laten schieten.

“Het moest vorig jaar heel snel gaan na het akkoord met Temse. We zijn blind getrouwd, maar intussen hebben we elkaar beter leren kennen”, zegt Geert Van Laere die samen met Ruth Nelis, Jurgen Vanhille en Koen Vermeeren deel uitmaakt van het jeugdbestuur dat opereert vanop de sites in Temse én Lokeren.

Zij haalden Geert Vervaet aan boord als nieuwe jeugdcoördinator. Officieel is hij de assistent-TVJO (Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding) voor het jeugdcomplex aan het Daknamstadion. Hij beschikt ongetwijfeld over voldoende bagage om deze taak aan te kunnen. Hij heeft niet alleen zijn jarenlange ervaring als speler, hij was bij Sporting Lokeren ook al de verantwoordelijke voor de opleiding van de U13 tot U19 (12 tot 18-jarigen). Hij beschikt bovendien over een hele rist diploma’s die hij onder meer behaalde bij de Belgische én Nederlandse voetbalbond. Met andere woorden: hij kent het huis en kan mooie adelbrieven voorleggen in de wereld van het (jeugd)voetbal.

“In overeenstemming met de visie en pijlers van de werking bij Temse wil ik de jeugdopleiding hier op Daknam, samen met andere gedreven mensen, nieuw leven inblazen en de ooit gerenommeerde jeugdwerking van Lokeren terugbrengen waar ze thuishoort”, drukt Geert Vervaet zijn ambitie uit. “We willen dat doen met dezelfde aanpak op alle niveaus: onze jongens én meisjes drie keer per week laten trainen onder de vleugels van een gediplomeerde trainer. Het kind én de kwaliteit van de opleiding staan centraal”, aldus Vervaet. “Ik wil mee bouwen aan onze club, met discipline, een duidelijke structuur en positieve waarden zoals respect.”

Dat er enthousiasme is bij het lokale voetbaltalent en hun ouders, merken ze nu al bij het jeugdbestuur. “Aanmelden kan pas sinds deze week, maar de aanvragen stromen nu al volop binnen”, zegt Ruth Nelis.

Spelertjes en ouders met interesse kunnen zich aanmelden via www.sporting.be, doorklikken naar “sportief” en dan “jeugd”. Meer info is beschikbaar via [email protected].

 

 

 

P