Zaterdagavond om 20 uur ontvangt Sporting Lokeren – Temse in het Daknamstadion met Eendracht Aalst traditieclub met een rijke geschiedenis. Voor Gianni De Neve wordt dit een blij weerzien met zijn ex-team waar hij gedurende zes seizoenen aan de slag was. We spraken met hem in aanloop naar de partij van komend weekend.

Gianni, eerst en vooral gefeliciteerd met jouw contractverlenging. Het moet een goed gevoel geven om zo het einde van een succesvol seizoen te mogen ingaan?

“Ik denk het wel, hé. Ik wilde van in het begin enkel bij Lokeren-Temse bijtekenen. Ik voel me hier al twee jaar heel goed en geapprecieerd door de teamgenoten en staf, maar ook door onze schitterende supporters. Het is een heel mooie club om voor te spelen. Dan verleng je met plezier!”

Toon Janssen is er niet bij door schorsing. Verwacht je opnieuw op het middenveld aan te treden, of blijf je toch in de verdediging staan?

“Ik moet eerlijk zijn, ik heb er geen flauw idee van. Vorige keer toen Toon geschorst was, heeft de coach me in het middenveld gezet. Er zijn natuurlijk nog opties, Alex (Maes, nvdr) kan bijvoorbeeld ook op die positie spelen. Maar ik heb echt geen idee op dit moment wat het gaat worden.“

Jij en François Kompany lijken elkaar wel gevonden te hebben als duo achterin.

“Ik kende François al van een periode in Aalst vroeger. De klik was er dan ook onmiddellijk. Het is iemand die, net als ik, de nodige ervaring heeft. Dat hadden we ook wel nodig. Voor nieuwjaar hebben vooral enkele jongeren daar gespeeld – en ze deden dat ook goed – maar we kwamen uiteindelijk in een fase van de competitie dat we daar wat rust nodig hadden. Ik denk dat de beslissing om ons beiden daar te zetten een goede beslissing was die perfect is uitgedraaid. Dat bewijzen de resultaten na de winterstop ook.”

Aalst was voor Nieuwjaar onze grootste concurrent, sindsdien ging het echter steil bergaf met de Ajuinen. Ben je daar op een bepaalde manier mee bezig als ex-speler van Aalst?

“Natuurlijk is het extra speciaal om tegen Aalst te spelen, daar ga ik niet over liegen. Maar ik zat zeker niet continue te kijken naar wat Aalst gedaan had. Het enige doel was de promotie met Lokeren-Temse en daar heb ik ook nooit aan getwijfeld. Wij hebben onze dip in het begin van het seizoen gehad, toen we gestart zijn met twee op negen. Daarna hebben we ons goed herpakt, met af en toe een zeldzame uitschuiver. Aalst is misschien wat langer in de dip blijven zitten en dan kruipt dat in de kopjes. Ik had wel verwacht dat ze ook een dip gingen kennen, maar deze langdurige verliesreeks is toch wel verrassend.”

We willen Gianni danken voor dit interview! Verder roepen wij alle supporters op om de wedstrijd van zaterdag bij te wonen. Let op: er is een combiregeling van kracht waardoor de loketten op wedstrijddag gesloten blijven. Er zijn op dit moment al zeker meer dan 3.000 toeschouwers!

Koop jouw tickets in voorverkoop aan op onze ticketing op donderdag tussen 14 uur en 19 uur of vrijdag tussen 14 uur en 18 uur. Online kan je via lokeren.roboticket.com (met een reeds bestaand account) tot zaterdagmiddag 12 uur nog een kaartje kopen. Nadien is de voorverkoop onherroepelijk voorbij.

 

P