Gil Van Moerzeke (23) heeft zijn contract met drie seizoenen verlengd tot juni 2025. Hij wordt daarmee nog meer als voorheen een steunpilaar van het team.

Gil Van Moerzeke bereikte deze week een overeenkomst met de club om zijn contract met drie seizoenen te verlengen tot eind juni 2025. De polyvalente speler is nu al één van de sterkhouders van het team en de club gelooft dat hij die rol in de volgende jaren steeds nadrukkelijker zal invullen. Hij kwam als eerste speler in april 2020 over naar de fusieclub Lokeren-Temse en stapte zo eigenlijk ook in de voetsporen van zijn vader, destijds speler van KSV Temse.

Steven De Proost, sportief verantwoordelijke

“Het belang van Gil voor het team is gewoon overduidelijk. Hij trekt overal meer dan zijn streng en geeft zich bovendien altijd voor het volle pond, iets wat de fans ook zien en appreciëren. Hij is nog maar 23 en kan dus in de toekomst nog belangrijker worden. Hij is nu al vice-kapitein en hij zal de rol als voorganger in de strijd in de komende jaren zeker bevestigd zien. De club en de entourage geloven in hem. Wat mij betreft is deze contractverlenging dus een heel goede zaak.”

Gil Van Moerzeke

“Uiteraard ben ik opgetogen met deze blijk van vertrouwen. Ik twijfelde eigenlijk niet. Daknam is een stuk van mijn leven, een tweede thuis. Ik ken hier alles en iedereen en voel me ook sportief erg goed hier. Ik voel de waardering van de fans en de club. Dat wordt nu ook nog eens bevestigd door deze contractverlenging. Ik wil blijven meewerken aan de uitbouw van de club. Wie me kent, weet dat ik mijn uiterste best zal doen om met KSC Lokeren-Temse aan de weg naar boven te timmeren.”

P