Glenn de Beule (25) woont in Lokeren zelf, maar behalve bij FC Daknam als vijfjarige, speelde hij nooit in eigen stad. En dat terwijl hij toch altijd een vurig supporter was van Sporting Lokeren en supporter is van Lokeren-Temse. Dus ja, dit project sprak hem aan.

“Ik doorliep de jeugdreeksen bij Red Star Waasland, tot die fuseerden met Waasland- Beveren. Dat was op het moment dat ik mijn studies Rechten aanvatte aan de universiteit. Voetballen en studeren viel voor mij nauwelijks te combineren en dus speelde ik enkel wat recreatief, niet in een reguliere competitie. Maar na mijn studies had ik weer goesting. Ik kon aan de slag bij Herleving Sinaai in tweede provinciale. Daar had ik het wel naar mijn zin en het viel goed te combineren met mijn job als maritiem expert en jurist. Ik word opgeroepen als er schade is in de haven en moet de dossiers dan starten en opvolgen. Dat kan zowel in de haven van Gent zijn, waar ons hoofdkantoor is, als in Antwerpen of Zeebrugge. Van tijd tot tijd moet ik zelfs voor schadegevallen naar het buitenland.

Maar natuurlijk was ik dadelijk gecharmeerd door de kans om voor Lokeren-Temse te spelen. Ik ben behoorlijk polyvalent, maar heb toch een voorkeur voor de positie van verdedigende middenvelder. Ik ben –op mijn niveau dan- een soort Killian Overmeire: hard werken, knokken voor elke bal. Daar is in elke ploeg wel plaats voor, denk ik.”

P