In aanloop naar de wedstrijd tegen Olsa Brakel spraken we met Jelle Merckx, al twee seizoenen lang de nummer één in doel. 

Iedereen wordt uiteraard graag zo snel mogelijk kampioen, is het echter niet fijn de kans te krijgen om het thuis af te maken?

“Ja, natuurlijk. Thuis is leuker, maar met de vele supporters die meegereisd waren was het op Oudenaarde ook al bijna een thuismatch. Er was een ongelofelijke sfeer, dus we hadden ook graag daar de titel gepakt. Ok, het is niet zo. We gaan het zaterdag – hopelijk voor meer dan 5.000 man – thuis proberen af te maken.”

Zijn er gekke weddenschappen afgesloten in de kleedkamer rond het behalen van de titel?

“Ik heb wel met iemand iets afgesproken ja, maar ik ga dat nog even in de groep houden denk ik (lacht).”

Wat maakt de ploeg van dit seizoen zoveel beter dan het team van vorig jaar? Waar zitten volgens jou de grootste verschillen?

“Het grote verschil is dat er meer ervaring bijgekomen is. De kern is ook in de breedte versterkt en bepaalde posities zijn beter ingevuld. Maar vooral: We hebben vorig jaar vier trainers gehad. Dit seizoen hadden we stabiliteit. Eén coach die vanaf de voorbereiding het team heeft geleid. Dat werpt zijn vruchten af.”

Met clublegende Barry Boubacar Copa kreeg je dit seizoen een nieuwe keeperstrainer. Hoe is het om met hem samen te werken?

“Copa is een monument in Lokeren. Hij is een beginnende coach, maar wij werken schitterend samen. Het is natuurlijk altijd even aanpassen als je een nieuwe (keepers)trainer krijgt, maar wij – dan spreek ik niet over mezelf maar alle keepers – hebben dat denk ik goed opgepikt. We hebben al acht clean sheets gehaald na nieuwjaar, dus het loopt goed.”

Twee jaar eerste doelman en nog een doorlopend contract. We zien jou dus volgend jaar terug op Daknam?

“In het voetbal weet je nooit, maar ik ben blij om bij Sporting te zijn. Ik kijk er naar uit om nog een jaar het doel van Lokeren-Temse te verdedigen!”

P