Onze club heeft sinds vanmiddag een nieuwe sportief verantwoordelijke, zijn naam: Urbain Spaenhoven.

Urbain Spaenhoven is een Antwerpenaar die al heel wat heeft gepresteerd in het Belgische voetbal. Hij promoveerde maar liefst tien keer in zowel de provinciale als de nationale reeksen en werd verkozen tot beste trainer van derde nationale. Zo wist hij als trainer van Rupel-Boom (2006-2010) met nochtans beperkte middelen de club te laten opklimmen van vierde naar tweede klasse. Bij KV Mechelen (2010-2012) was hij T2 onder hoofdcoach Marc Brys.

Zijn grootste prestaties tot nog toe behaalde hij bij FCO Beerschot Wilrijk (2013-2016). Na het faillissement van de club werd hij aan boord gehaald om de club herop te bouwen. Dat lukte wonderwel, wat hem de bijnaam “architect van het Kiel” opleverde. Hij leidde de club van eerste provinciale naar kampioen van vierde klasse en van derde nationale tot in eerste amateur.

Van 2018 tot 2020 was hij bij Lierse Kempenzonen aan de slag als trainer en technisch directeur. Hij leidde hen in 2019 net niet naar 1B, waar ze één jaar later dan toch terechtkwamen door een hervorming van de competitie. Dit seizoen leidde hij heel even eerstenationaler KVK Tienen, maar hij gaf er zelf al na twee weken zijn ontslag omdat de verre verplaatsingen zijn familiale situatie hypothekeerden.

Onze nieuwe coach is een fervent aanhanger van zijn eigen 4-2-2-2 systeem, dat ondertussen door veel van zijn collega’s amateurcoaches werd gekopieerd.

Hij gaat deze week voor het eerst met onze spelersgroep aan de slag. Hij zal bijgestaan worden door Geert Dirinck en keeperstrainer Björn Uyttendaele. Ook Danny Veyt zal in de overgangsfase nog bij de eerste ploeg betrokken blijven.

Wij heten Urbain Spaenhoven alvast welkom op Daknam en wensen hem veel succes toe. Tegelijk willen we Geert Dirinck en Danny Veyt bedanken. Zij hielden de spelersgroep de voorbije week scherp en zullen zich ook verder blijven inzetten voor onze club.

Urbain Spaenhoven:

“Het kunnen en mogen werken voor Lokeren-Temse is een voorrecht en een unieke kans. De club ligt in de lijn van mijn vorige opdrachten. Rupel-Boom, Lierse Kempenzonen, Beerschot-Wilrijk: allemaal traditieclubs en fusieploegen met heel veel ambitie, een grote achterban en torenhoge verwachtingen. In zo’n omgeving werk ik graag. Ik ken de reeks en de tegenstanders vrij goed. Mijn eerste taak is nu observeren. Ik had al contact met Geert Dirinck en hoofdzakelijk hij zal deze week de training leiden, alleen naar de wedstrijddag toe zal ik toch al mijn accenten proberen leggen. Ik blijf mijn 4-2-2-2 systeem trouw. Het is een manier om druk naar voor te creëren en offensief voetbal te brengen. Het zal wat tijd vragen om dat in de praktijk te brengen, maar ik heb er goede hoop op dat dit zal lukken. Ik ken tenslotte ook al een paar spelers nog van bij Lierse Kempenzonen: Simon Vermeiren, Youssuf Boulaouali en Toon Janssen met name. Ik heb ontzettend veel zin in deze uitdaging.”

Steven De Proost:

“We hadden voor onszelf uitgemaakt rustig de tijd te nemen in onze zoektocht naar een nieuwe coach. Met Geert Dirinck en Danny Veyt wisten we de ploeg in goede handen. Maar toen we hoorden dat Urbain Spaenhoven afscheid had genomen van Tienen, zijn we snel in actie gekomen. Want Urbain is een coach met aanzien, we wisten dat er anders kapers op de kust zouden zijn. Zijn ervaring, zijn palmares en zijn keuze voor offensief voetbal maken hem tot de geschikte man voor de uitdaging waar we nu voor staan.”

Voor een verslag van de eerste training morgenavond en een gefilmde kennismaking met onze nieuwe coach verwijzen we graag naar onze sociale mediakanalen!

P