De voorbije tien jaren waren voor het Lokerse voetbal op zijn minst tumultueus te noemen. In die periode waren er de succesjaren met tweemaal bekerwinst en Europees voetbal, maar evenzeer de degradatie en het faillissement van de club. Toch is er nog toekomst, want Sporting Lokeren vervelde vorig jaar tot SC Lokeren-Temse.

Het Cultuurcentrum van de Stad Lokeren brengt met “Lokeren gekluisterd” een aantal intrigerende verhalen over de recente geschiedenis in podcastvorm. We luisteren naar de stemmen van mensen die die geschiedenis mee maakten en beleefden vanop de eerste rij, maar die je tot nu toe misschien nog niet hoorde. Het zijn even zoveel facetten van een verhaal, waardoor je een genuanceerd en levensecht beeld krijgt van het onderwerp.

De eerste podcastreeks start met het verhaal van Sporting Lokeren / Lokeren-Temse. Drie opeenvolgende weken kan je luisteren naar mensen die je een blik gunnen achter de schermen. In de eerste aflevering van 3 maart hoor je zo speler Koen Persoons, persverantwoordelijke Herman Van de Putte en supporter sinds vele jaren, Jan Cools. De volgende twee weken krijg je nog mensen aan het woord die hun kijk op Sporting Lokeren vrank en vrij geven. Voor elke Lokeraar een waardevolle portie gesproken geschiedenis, maar vooral voor de rechtgeaarde fan van Sporting Lokeren van onschatbare waarde. Gewoon niet te missen!

Check woensdag zeker cultuur.lokeren.be, www.sporting.be of beluister de podcast via Spotify.

ᴅᴇᴢᴇ ᴘᴏᴅᴄᴀsᴛʀᴇᴇᴋs ɪs ɪɴ ᴏᴘᴅʀᴀᴄʜᴛ ᴠᴀɴ ᴄᴜʟᴛᴜᴜʀᴄᴇɴᴛʀᴜᴍ ʟᴏᴋᴇʀᴇɴ.
ɪɴ sᴀᴍᴇɴᴡᴇʀᴋɪɴɢ ᴍᴇᴛ sᴘᴏʀᴛɪɴɢ ʟᴏᴋᴇʀᴇɴ – ᴛᴇᴍsᴇ.
ɪɴᴛᴇʀᴠɪᴇᴡs ᴇɴ ʀᴇsᴇᴀʀᴄʜ: ᴠɪᴄ ᴠᴀɴ ᴀᴠᴇʀᴍᴀᴇᴛ
ᴏᴘɴᴀᴍᴇ ᴇɴ ᴍᴏɴᴛᴀɢᴇ: ᴊᴏʀɪs ᴠᴀɴ ᴅᴀᴍᴍᴇ
ᴍᴇᴛ sᴛᴇᴜɴ ᴠᴀɴ ᴅᴇ ᴠʟᴀᴀᴍsᴇ ᴏᴠᴇʀʜᴇɪᴅ

P