Lokeren-Temse heeft niet kunnen zorgen voor een stunt. Het verdedigde zich kranig, maar moest toch de wet van de sterkste ondergaan. Het verloor met 0-2 van STVV. De Beker eindigt voor ons hier, in de 1/16de finale. STVV bekert volgende week verder tegen streekgenoot Racing Genk.

Peter Maes was aangenaam verrast door het spandoek dat hem welkom heette. Maar hij deed natuurlijk zijn sportieve plicht. Ook al gunde hij een aantal basispionnen zoals Steve De Ridder rust, toch bracht hij een kwaliteitsvol elftal aan de aftrap. Zijn spelers drukken meteen vol op het gaspedaal en zo valt het eerste doelpunt veel te vroeg. Al in minuut 8 kan Nazon de 0-1 binnenduwen. Lokeren-Temse heeft het erg moeilijk in dat eerste kwartier, maar herstelt nadien toch min of meer het evenwicht. Toch blijven de bezoekers de betere ploeg. Ze hebben meer balbezit en dwingen nog wat halve kansen af. Maar met een 0-1 stand bij de rust is er toch nog hoop.

In de tweede helft komt Lokeren beter in het spel en krijgt het wat halve kansjes, maar net dan slaat STVV weer toe. Ito, die een gesel is op de linkerflank, ziet zijn goede prestatie bekroond met een doelpunt. Lokeren-Temse heeft de verdienste dat het naar de eerredder op zoek blijft gaan. Kenny Steppe wordt nu toch een paar keer aan het werk gezet door onder andere Killian Overmeire en de licht geblesseerde ingevallen Gil Van Moerzeke. De thuisploeg toont zich fysiek verrassend sterk, maar moet toch vrede nemen met de uitschakeling uit de Beker na 0-2 verlies.

Peter Maes blikt achteraf tevreden terug op de prestatie van zijn team en hoopt op een vervolg in de 1/8ste finale tegen streekgenoot Racing Genk. Hij zwaait kwistig met lof richting de thuisploeg, maar vooral richting KIllian Overmeire. Hij verklapt zelfs dat hij hem in de loop van het seizoen uitnodigde om bij zijn team te komen.

Karel Fraeye is duidelijk: de beste ploeg heeft gewonnen. Alleen spijtig dat er niet toch een keer kon gescoord worden. Hij betreurt dat hij nu zijn team met vakantie moet sturen. Die verplichte rust doet Killian Overmeire twijfelen aan zijn voetbaltoekomst. Deze wedstrijd verzoende hem wel opnieuw met het voetbal, maar of het genoeg zal blijken om een inactiviteit van een aantal maanden te overbruggen, valt nog te bezien.

SC Lokeren-Temse: Espeso, B.Goossens (67′ Van Moerzeke), Schürmann, M Goossens, Laurens, De Nooijer (74′ De Wilde), Overmeire, Nöstlinger (89′ Aerts), Sadou, Ben Omar (67′ de Oliveira), Buyl (74′ Siali)

STVV: Steppe, Matsubara, Coudo, Janssens, Ito, Konate, Lavalee, Durkin, Pius, Steuckers, Nazon

Doelpunten: 0-1 (8′ Nazon), 0-2 (62′ Ito)

P