24 sep 2023-14:30
1e Nationale 2023-2024 | Wedstrijdweek 5
Rust: 0-0
Jong KAA Gent
1
1 : 1
KSC Lokeren-Temse
1
Einde
1st Half
club logo club logo
45'
2nd Half
club logo club logo
90'
Doelpunten
Kaarten
64'
64'
Wedstrijdverslag
Jong KAA Gent
KSC Lokeren-Temse
90'
Voorzet Boujouh, een speler van Lokeren-Temse kopt de bal binnen maar de lijnrechter vlagt opnieuw voor buitenspel en dat net voor affluiten. Dit was de kans op de 1-2 maar het mocht niet zijn. De scheidsrechter fluit de wedstrijd af.
84'
Merckx met alweer een broodnodige redding op het nummer 12 van Jong AA Gent die heel de verdediging er afliep en dan een schot tussen de palen afleverde pal op Merckx.
78' Vervanging
In:Alexander MAES
Out:Sam VAN AERSCHOT
Alexander MAES
78' Vervanging
In:Yari BRACHET
Out:Yannick REUTEN
Yari BRACHET
78' Vervanging
In:François KOMPANY
Out:Jeovanni DIANGANGA
François KOMPANY
76'
Een schot van aan de rand van de zestien, de bal gaat maar nipt naast!
73'
Vrijetrap op een 20 meter van het doel met achter het kanon Boujouh en Reuten, het is Reuten die de bal trapt, een indraaiende voorzet er kan iemand zijn hoofd tegen zetten en de doelman moet ingrijpen want de bal valt onder de lat! Het gevaar is onzet.
70' Vervanging
In:Stan BRAEM
Out:Zakari Junior LAMBO
64' Gele kaart
Sam VAN AERSCHOT
Sam VAN AERSCHOT
Gele kaart 64'
Ahmed ABDULLAHI
Gele kaart 64'
Chukwudi Goodluck IGBOKWE
63'
Een dispuut nu ook op het, Van Aerschot haalt een speler onderuit en krijgt dan een duw van een speler van Jong AA Gent, er onstaat heel wat duw en trekwerk tussen verschillende spelers, de scheids trekt maar liefst 3 gele kaarten.
Goal 1:1 59'
Ahmed ABDULLAHI
En door opnieuw slecht uitverdedigen van Dianganga komt Jong AA Gent gevaarlijk uit de hoek, er volgt een schot centraal en ditmaal, kort na de penalty, gaat de bal er als nog in. Het staat 1-1
58' Penalty shootout
Merckx pakt de penalty! En zelfs de herkansing gaat er niet in dankzij Jelle wat een prestatie!
55'
mistasten van Dianganga waardoor de spits van Jong AA Gent oog in oog komt te staan met Merckx, Jelle kan net niet bij de bal en zou de speler hebben neergehaald. PENALTY
53' 0:1 Goal
Yannick REUTEN
GOOOOOAAAAAL!!! Reuten met de vrijetrap, de keeper komt uit maar maakt een verkeerde inschatting en Gil verhinderde het zicht, de bal gaat over de keeper en waait binnen 0-1!
Yannick REUTEN
50'
Corner van op rechts, De bal komt op het hoofd van Van Moerzeke! Die kopt maar net naast de eerste paal!
46'
De tweede helft gaat van start na wat tumult tijdens de rust tussen supporters van Jong AA Gent en Lokeren-Temse.
45'
We gaan rusten bij een 0-0 tussenstand. Tot zo dadelijk.
44'
Het gevaar komt ditmaal van op links met Van Aerschot die knap zijn man uitspeelt en de bal voorzet, Van Moerzeke stond te ver van de ideale positie om gevaarlijk te kunnen zijn.
42'
Een diepe bal op Zakari Lambo op rechts, hij schermt zijn tegenstander goed af en merkt op dat doelman Fortin tamelijk ver uit zijn doel staat, hij probeert het met een lob(schot) over de doelman, helaas te hard en te hoog maar het was zeker het proberen waard.
30'
De wedstrijd ligt terug in evenwicht, na dat Jong AA Gent enkele keren er goed uitkwam en na het afgekeurde doelpunt van Van Moerzeke, houden de ploegen elkaar terug in evenwicht.
27' VAR
Reuten met een knappe voorzet van op rechts, Van Moerzeke leek te vertrekken van achter de laatste verdediger van Jong AA Gent, hij maakt een duikkopbal en legt de bal linksonder in het doel. De vlag ging echter de hoogte in en het doelpunt gaat dus niet door.
25'
Nieuwe kans voor Jong AA Gent, het gaat allemaal wat snel maar er volgt een schot in de zestien die maar net naast de linkerpaal gaat. Lokeren-Temse moet even temporiseren om niet verder in het mes te lopen achteraan.
22'
2 Grote kansen voor Jong AA Gent. Dit had de 1-0 moeten zijn maar alweer een subliem keepende Jelle Merckx houdt de eerste poging nog uit het doel met een ultieme redding en op de tweede poging was Dianganga alert! Hier komt Lokeren-Temse goed weg.
20'
Een uitbraak van Jong AA Gent na balverlies van Zakari Lambo, het gaat snel, ze komen aan de rand van de zestien en halen uit! Merckx gaat goed plat en kan de bal wegwerken! Dit was de eerste kans tussen de palen.
18'
De wedstrijd ligt tamelijk in evenwicht al is het Lokeren-Temse die het balbezit op eist maar nog geen doelpoging binnen het kader mag noteren. De zone van de waarheid zit goed opslot langs beide kanten.
14'
Knappe opbouw van achter uit. De bal komt bij Zakari Junior Lambo en die maakt een nog knappere run langs de flank en enkele sublieme bewegingen. Hij schakelt zijn mannetje uit en zet voor, Van Moerzeke is goed gevolgd maar de centrale verdediger is alert en kopt de bal voor de neus van Van Moerzeke weg.
10'
Het eerste schot van Jong AA Gent komt er via het nummer 13 Tristan Demetrius. Een lange bal werd weggekopt door Dianganga, Demetrius was goed gevolgd en haalde in een tijd uit met een volley maar hij raakt de bal verkeerd en deze gaat ver naast.
6'
Het eerste schot komt op naam van Sam Van Aerschot, via een vrijetrap van op een dikke 25 meter van doel haalt hij snoeihard uit met zijn rechter, de bal gaat een dikke meter over de lat.
1'
Welkom beste supporters voor het live verslag van uit de Chillax Arena te Oostakker. Onze tricolores nemen het vandaag op tegen Jong AA Gent onder leiding van Arnar Vidarsson. Er zijn maar liefst 1.200 aanwezigen voor deze derby, het belooft alvast een sfeervolle wedstrijd te worden. Oefenmeester Hans Cornelis brengt geen wijzigingen aan in zijn startelftal, dit spreekt van een duidelijk vertrouw in de gehele groep. Installeer u alvast met een frisse pint en enkele versnaperingen want we staan op het punt onze eerste derby te spelen sinds onze start in de amateurreeksen. Komaan Lokeren-Temse!
P