7 okt 2023-19:30
1e Nationale 2023-2024 | Wedstrijdweek 7
Rust: 0-0
KFC Dessel Sport
0
0 : 2
KSC Lokeren-Temse
2
Einde
1st Half
club logo club logo
45'
2nd Half
club logo club logo
90'
Doelpunten
Kaarten
Gele kaart
10'
Wedstrijdverslag
KFC Dessel Sport
KSC Lokeren-Temse
90'
Einde wedstrijd. Dessel kreeg ondanks weinig balbezit toch enkele grote kansen waar het onzorgvuldig mee omsprong. Lokeren-Temse wist de wedstrijd als nog in het voordeel te bepalen dankzij Simon Vermeiren die het gebrek aan efficiëntie opving in de tweede helft. We zien u graag terug volgende week tegen Thes Sport. Nog een fijne avond gewenst!
89'
We naderen het einde van de wedstrijd en het is bijna met zekerheid dat we de 3 punten meenemen naar Daknam. Dessel probeert nog wel maar het lijkt allemaal tevergeefs.
84'
Gil haalt de achterlijn, hij legt de bal achteruit en Tshimanga kan uithalen, de bal werd op de lijn nog door doelman Gelade gekeerd. Lokeren-Temse heeft de achilleshiel van Dessel Sport gevonden, in de vorm van hoger spelen en blijven druk zetten met meer bewegende verse krachten.
Vervanging 82'
In:Kasim KONNEH
Out:Faysel KASMI
Vervanging 82'
In:Jef COECKELBERGS
Out:Robbe GOOR
Robbe Goor, zoon van ex-rode duivel Bart Goor mag gaan rusten.
79' 0:2 Goal
Simon VERMEIREN
GOOOOAAAAAL!!! NUMMER 2 voor VERMEIREN. Voorzet van Van Moerzeke, Tshimanga kopt de bal eerst op de doelman maar die kan de bal niet klemmen, Vermeiren is goed gevolgd en duwt de bal opnieuw in doel! Een goaltjesdief pur sang!
Simon VERMEIREN
78' Vervanging
In:Allan TSHIMANGA
Out:Yannick REUTEN
Allan TSHIMANGA
77' 0:1 Goal
Simon VERMEIREN
GOOOOOOOOOAAAAAAAAAL!!!!! Indraaiende vrijetrap op rechts en het is Vermeiren die de bal tegen de netten duwt! SIMON VERMEIREN!!!
Simon VERMEIREN
75'
Dessel alweer gevaarlijk op de counter op rechts. Een schot pal op de vuisten van Merckx die het schot onschadelijk maakte.
73'
Vrijetrap op rechts aan de achterlijn, Maes krijgt de bal links aan de rand van de zestien, hij pakt de bal op de borst en haalt uit in één tijd! Net over de kruising!
69' Vervanging
In:Simon VERMEIREN
Out:Stan BRAEM
Simon VERMEIREN
69' Vervanging
In:Zakari Junior LAMBO
Out:Sam VAN AERSCHOT
Zakari Junior LAMBO
67'
Het is een gesloten wedstrijd, Dessel trekt een dubbele gordel op die kort op één speelt. Voetballend raken we er moeilijk doorheen.
63'
Alexander Maes met een geweldige run! Hij loopt er 3 spelers af levert een poeier af op doel, de bal gaat rakelings over de deklat! De efficiëntie voor doel lijkt ons te gaan nekken, hopelijk krijgen de spelers hun vizier alsnog op scherp bij de volgende pogingen op doel.
58'
Reuten met een actie centraal, hij kapt 2 spelers uit en kan dan met zijn linker overhoeks over de grond uithalen op doel, de bal gaat net naast!
52'
Reuten met balverlies na toch wel een duwfout maar de scheids laat begaan, de ploeg was te veel bezig met de fase voordien waardoor een speler van Dessel kan uithalen op doel, de bal gaat gelukkig over.
48'
mindere pas van Janssen op Reuten, die laatste probeert de bal nog bij te houden maar de spits van Dessel kan de bal alsnog afsnoepen en ziet Merckx iets te ver uit zijn doel. Hij haalt uit van op 45meter, de bal heeft te veel curve en gaat links ver naast doel.
46'
We zijn vertrokken voor de tweede helft van de wedstrijd.
45'
We gaan rusten bij een brilscore. We zien u graag terug na een kort intermezzo.
44'
Milts werd vrijgespeeld centraal voor doel en staat moederziel alleen en kan uithalen! Net over! De enigste echte doelkans voor Dessel is een feit net voor rust.
40'
KFC Dessel met de omschakeling na het te hoog druk zetten bij KSC Lokeren-Temse. Gelukkig is Van Moerzeke bij de pinken en kan hij nog net de bal in corner duwen voor de neus van de linkerflankspeler van Dessel.
35'
Daar is Janssen opnieuw! zelfde plek maar dit maal met een voorzet schot richting de tweede paal! De doelman was verrast doordat de bal naar beneden duikt en onder de lat lijkt te vallen, Gelade kon de bal nog net overtikken! Alweer een knappe poging.
34'
Toon Janssen op links met een indraaiende voorzet richting de 2de paal! Cassaert met de kopbal! Op de bovenkant van de lat!
25'
We blijven voetballen maar de wedstrijd is gezapig. Lokeren-Temse wil te graag momenteel waardoor de laatste pas of actie er niet goed genoeg uit komt. Dessel kon enkele keren tegenprikken op een counter maar kon niet zorgen voor doelgevaar.
19'
Een kans voor Stan Braem na een halvelingse voorzet, hij kan de bal net niet genoeg richting doel duwen waardoor de verdediging de bal kan wegwerken.
15'
KSC Lokeren-Temse domineert alvast in balbezit en aantal kansen. De kempenaars zijn onmondig in de opbouw, het duurt allemaal een seconde of twee te lang. Bij Lokeren-Temse kijken ze de kat nog even uit de boom en wachten ze geduldig op de volgende doelpoging.
Gele kaart 10'
Livio MILTS
Milts ontvangt een gele kaart na dat hij met een tackle Merckx probeerde te hinderen bij het wegtrappen van de bal, hij raakte daarbij Merckx iets wat ongelukkig op zijn voet.
5'
Daar is Van Moerzeke opnieuw! Ditmaal op een knappe steekpas van Braem, opnieuw is hij de verdediging te snel af in de sprint, Dessel mag van geluk spreken dat de centrale verdediger zich nog voor het schot kan smijten en de bal afwijkt en hoog over doel in corner verdwijnt.
2'
De eerste kans van de wedstrijd is onmiddellijk een grote kans! Van Moerzeke krijgt een lange bal vanwege Reuten, hij legt de bal met een borstcontrole enkele meters voor zich uit en wint daarna ook nog eens het sprintduel en trapt! Recht op de keeper. Het kon hier zo waar 0-1 geweest zijn na een halve minuut.
1'
Welkom beste supporters voor het duel tussen KFC Dessel Sport en KSC Lokeren-Temse. Het is een aangename herfstavond met een 17 graden celsius in het Armand Melis stadion. KFC Dessel Sport kende een mindere start van het seizoen, de groenhemden staan op een zestiende plaats met een schamele 4 punten na een overwinning met het kleinste verschil tegen Union Namur en een gelijkspel tegen Zebras Elites U23. KSC Lokeren-Temse kan deze tegenstander maar beter niet onderschatten want een kat in het nauwe kan rare sprongen maken. We hopen u vandaag van de nodige hoogtepunten en doelpunten te voorzien. We zijn vertrokken, komaan Lokeren-Temse!!!
P