Op de derde speeldag gaat het ongeslagen Lokeren-Temse op bezoek bij het nog puntenloze Wetteren. Wilden de de tricolores aan kop blijven, dan moesten ze hier vanavond de volle buit meegrissen. Dat doen ze ook, al was de prestatie niet flatterend. Maar we blijven ongeslagen, dat nemen we in ieder geval mee.

De thuisploeg, volledig in het wit, speelt voor het eerst speelt onder Francky Cieters, die het roer overneemt na de zwakke prestaties van Wetteren in de eerste twee wedstrijden. De meer dan 600 Lokerenfans zien hun spelers volledig in het blauw acteren. Wetteren is alvast niet onder de indruk en probeert te voetballen. De bezoekers komen wat later onder stoom, maar doen dat onmiddellijk met bravoure: de halve omhaal van Vermeiren is evenwel iets te centraal. We zijn 10 minuten onderweg. We kijken naar een erg matige partij, hangt de wedstrijd tegen Seraing nog in de benen? Het lijkt er alvast op. We gaan al richting halfweg eerste helft. Veelvuldig overleg ook langs de kant tussen Chris Janssens en Geert Dirinck. Op het half uur valt dan plots, uit het niets, het doelpunt, 0-1 voor Lokeren-Temse, mooi binnen gedraaid door Sami Djadi vanop de rand van de 16. Breekt dit de wedstrijd open? Djadi ontbolstert zich in de volgende minuten alvast tot een kwelduivel voor de thuisploeg. Er zijn fouten nodig om hem af te stoppen. Vijf minuten voor de rust moet De Kuyffer De Neve komen vervangen die aan de enkel geblesseerd het veld moet verlaten. De laatste minuten van de eerste helft monopoliseert Lokeren-Temse de bal, zonder daar gevaar uit te kunnen puren. De 0-1 stand is niet onverdiend, maar het mag wat meer zijn in de tweede helft.

Barry komt Laurens vervangen en pakt bij zijn eerste interventie al onmiddellijk geel, iets om in het oog te houden. Men zou verwachten dat we een bevrijd Lokeren-Temse zouden zien, maar het is eerder de thuisploeg die het meest aanvallende impulsen laat zien, zonder gevaarlijk te zijn, dat wel. De Lokeren-Temse fans, die blijven ondertussen wel op het allerhoogste niveau acteren. Op het uur een eerste kansje voor de bezoekers: de oprukkende Van Moerzeke ziet zijn voorzet door Vermeiren overgekopt. In minuut 65 kan Vermeiren oprukken naar doel, hij wordt het schieten belet door zijn bewaker, maar de ref oordeelt dat die daarbij zuiver de bal speelt. Ondertussen blijft het toch met een bang hart afwachten wat Wetteren nog in petto heeft, zij zoeken met veel overtuiging de gelijkmaker. Lokeren-Temse zakt te erg in en speculeert nu op de counter. Wetteren komt wel heel dicht bij de gelijkmaker in minuut 75, Merckx redt de meubelen. Lokeren-Temse speelt met vuur en kan de bal niet in de ploeg houden. Djadi eindelijk nog eens voor de bezoekers, voorbij een paar verdedigers, maar de laatste staat pal. Het worden nog moeilijke tien minuten. Als thuisspeler Gheeraert op zes minuten van het einde met een tweede gele kaart van het veld moet, tankt Lokeren-Temse wat vertrouwen. De reguliere speeltijd zit er op, Wetteren blijft gaan, maar verder dan steriele druk komen ze niet.

Lokeren-Temse sleept de 0-1 overwinning binnen, maar het had geen overschot. We zullen het houden bij de essentie van de zaak: de drie punten zijn binnen.

Chris Janssens: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik een moeilijke avond had voorspeld. De wedstrijd tegen Seraing hakte er stevig in. Heel veel spelers liepen meer dan 12 kilometer die avond, vaak in het rood dan nog. Dan weet je dat die inspanning niet verteerd kon zijn. Bij de rust vertelde ik de spelers: “Als we dit over de streep trekken, dan gaan we ver komen”. Ik ben blij dat het ook is gelukt. Met dank alweer aan de sterke twaalfde man. Nu weer het schema van drie trainingen en een wedstrijd, dat ritme zal voor meer rust zorgen. Ik kijk met vertrouwen uit naar de volgende twee uitwedstrijden”

Voor beelden en interviews: volg ons op de sociale media!

Scoreverloop: 0-1 (30′ Djadi)

Ploegopstelling SC Lokeren-Temse: Merckx, Van Moerzeke, Schürmann, De Neve (40′ De Kuyffer), Laurens (46′ Barry), Telen, Janssen, Djadi, Boulaouali (79′ Van Vaerenbergh), De Man, Vermeiren