Sibe Emmaneel kreeg omzeggens zijn volledige jeugdopleiding bij Sporting Lokeren. Na een jaartje Temse keert hij nu eerder onverwacht terug naar de “oude stal”.

Net als veel andere jongens uit de kern is ook Sibe Emmaneel een kind van de streek. Hij woont al zijn hele leven lang in Kemzeke, een deelgemeente van Stekene. Toen hij goed vijf jaar oud was, begon hij als jong spelertje bij het toenmalige Klauwaerts Kemzeke.

Als veldspeler, jawel. Ik was hoofdzakelijk centrale verdediger en deed het niet slecht, vermoed ik. In ieder geval kreeg ik de vraag om naar Sporting Lokeren te komen spelen bij de U7. Mijn broer en ikzelf begonnen samen hier aan een degelijke jeugdopleiding. Toen ik 10 was, viel de doelman eens geblesseerd uit en men vroeg mij om hem even te vervangen. Ik was onmiddellijk verkocht. Ik voelde meteen dat dit iets voor mij was. Vanaf dat moment stond ik altijd tussen de palen. Ik speelde hier uiteindelijk elf jaar, toen ging ik naar Temse waar ik aansloot bij de U19. Vorig jaar werd ik opgepikt voor de A-kern. Nu ben ik plots weer terug, al is het niet echt Sporting Lokeren meer, maar toch. Hier terugkeren voelde in het begin best wel vreemd aan, maar eigenlijk is het een fijn gevoel weer op Daknam te zijn.

Ik sta nog aan het begin van mijn ontwikkeling als doelman. Ik weet dat ik vooral een goed voetballende keeper ben, misschien is dat nog een overblijfsel van mijn verleden als veldspeler? Anderzijds heb ik nog een heleboel werkpunten. Het voornaamste is dat ik mijn sprongkracht nog moet verbeteren. Daar maak ik vooral werk van. Ik vind het vooral ook fijn dat we een goed onderling contact hebben met de drie doelmannen. Het is fijn werken zo.

Ik ben net begonnen aan mijn zevende jaar logistiek bij de broeders Handel in Sint-Niklaas. Dat zou mijn laatste jaar kunnen zijn. Wat de toekomst biedt, weet ik nog niet. Misschien ga ik volgend jaar werken combineren met sporten. Of misschien begin ik aan een opleiding aan de politieschool. Dat zegt me wel iets. Het is een programma dat ook veel fysieke aspecten heeft en de job zelf lijkt me een garantie op heel veel variatie. Naar zo iets ben ik wel op zoek. Ik weet dat de coach ook bij de politie werkt, misschien moet ik hem wel eens om advies vragen?”

Sibe Emmaneel in het kort:

Geboortedatum: 5 maart 2003

Positie: doelman

Rugnummer: 31

Vorig seizoen: KSV Temse

P