Stephen Buyl heeft zopas een overeenkomst ondertekend met SC Lokeren-Temse. De 28-jarige aanvallende flankspeler zal vanaf de heropstart van de trainingen op 14 december voor meer aanvallende impulsen zorgen bij onze club.

Stephen (spreek uit als “Steffen”) Buyl is natuurlijk geen onbekende in het Belgische voetbal. Hij kwam eerder al uit voor Cercle Brugge, Zulte Waregem, FC Antwerp en laatst nog KVC Westerlo. Een groot gedeelte van zijn jeugdopleiding kreeg hij trouwens op Daknam waar hij actief was tussen 2002 en 2008. Kortom, hij heeft ook een emotionele band met de club. De rechtsvoetige flankaanvaller, 1m80 groot, is erg gemotiveerd om straks op Daknam aan de slag te gaan.

In september nog maakte hij de overstap van KVC Westerlo naar SV Roeselare, waar hij werkte met Karel Fraeye. Helaas was hun samenwerking een kort leven beschoren, het faillissement stak daar stokken in de wielen. De speler wil evenwel absoluut doorgaan met voetballen en gelooft in het project dat hier wordt neergezet. Net als Killian Overmeire zal hij de inhaalwedstrijd tegen Brakel (uitgesteld omwille van bekerverplichting van Lokeren-Temse tegen Jong Lede) aan zich moeten laten voorbijgaan. Voor de wedstrijden die door de coronamaatregelen als geheel zijn afgelast, kan hij wel worden ingezet.

Stephen Buyl:

“Ik speelde hier op de jeugdvelden van bij de U11 tot de U16. In mijn jaar waren onder andere Ruben Ketels en vooral Laurens De Bock ook van de partij. Bij de U17 trainde ik al een jaartje onder Karel Fraeye bij Gent. Vorig jaar haalde hij me ook naar Roeselare, al was dat maar een korte passage om de bekende redenen. Nu belde hij me om naar hier te komen. Ik heb niet getwijfeld. Hier nu weer op Daknam kunnen spelen, doet me wat. Het is toch een beetje de club van mijn jeugd en van mijn hart. Fysiek ben ik in orde, al ontbreekt het mij natuurlijk aan wedstrijdritme. Dat laatste is natuurlijk voor iedereen het geval. Ik snak echt om weer voetballer te zijn. Lokeren-Temse is tweede nationale, maar zo voelt het niet. Niet voor de supporters, niet voor de tegenstanders. Ik wil er alles aan doen om deze mooie club weer hoger te laten spelen.”

P