Tarik Kalayci (19) windt er geen doekjes om: hij komt naar dit Lokeren-Temse omwille van de grote naam die Sporting Lokeren nog altijd heeft in het voetbalmilieu. Deel uit te maken van die traditie, daar is het hem om te doen.

“Ik heb Turkse roots maar ben een echte Antwerpenaar, nu ja, inwoner van Hoboken. Mijn hele leven draait al om voetbal en ik denk dat dit ook zo zal blijven. Ik sloot me toen ik zes jaar oud was eerst aan bij Wilrijk, maar Beerschot toonde interesse en ik verkaste naar het Kiel. Ik speelde er tot bij de U17. Daarna speelde ik nog een jaartje bij Lyra Lierse en een jaartje bij Racing Mechelen, telkens bij de Beloften.

Ik ben een verdediger. Mag ik van mezelf zeggen dat mijn grootste wapen mijn karakter is, mijn doorzettingsvermogen? Maar ik ben niet blind voor mijn tekorten, zo moet ik beter worden met links. Ik denk dat ze me op Daknam daarbij kunnen helpen. Sporting Lokeren, dat is toch een vaste waarde in het Belgisch voetbal? De club gaat nu door een moeilijke periode, maar de knowhow is toch nog ruim aanwezig. Ik wil vanop de eerste rij de revival meemaken. Ik ben ambitieus , ja, ik durf te zeggen dat ik straks naar de eerste ploeg wil. Maar ondertussen wil ik ook een ander leven uitbouwen. Ik zit nu in mijn laatste jaar automechanica, maar nadien wil ik verder studeren, sport- en cultuurmanagement. Sowieso wil ik in de sportsector blijven. En dat gaat me lukken ook: ik ben een doorzetter, weet je nog?”

P