Voetbal Vlaanderen besliste eerder al dat voetballen voor amateurclubs niet kan tot 25 augustus. Trainen daarentegen kan nog wel. Toch heeft die beslissing ook gevolgen voor het trainingsregime van onze spelers.

Nu er geen wedstrijden kunnen gespeeld worden tot eind augustus, rijst de vraag of de competitiestart die gepland stond voor het eerste weekend van september, nog wel behouden kan blijven. Ook over hoe de bekercompetitie zal verlopen, doen er verschillende scenario’s de ronde.

Rekening houdend met deze onzekere omstandigheden heeft trainer Yves Van Der Straeten in samenspraak met de staf en het clubbestuur beslist om de seizoensvoorbereiding aan te passen. Voorlopig stapt men over naar een regime van drie trainingsmomenten per week. Concreet: op dinsdag en donderdag wordt om 19 uur getraind op de club. Tijdens het weekend werken de spelers een individuele fysieke training af. Van zodra er meer duidelijkheid is omtrent de start van de competitie en het mogelijke spelen van wedstrijden, wordt deze planning opnieuw aangepast en de intensiteit opgedreven.

P