Op zaterdag 2 maart om 20 uur trekt Sporting Lokeren-Temse naar Hoogstraten VV voor de vijfentwintigste speeldag in eerste nationale. Na KSK Heist vorig weekend krijgen onze Tricolores alweer een ploeg uit de top 5 voorgeschoteld. Hoogstraten kent een ijzersterk seizoen en pronkt voorlopig op een knappe derde plaats.

KSC Lokeren-Temse kan met vertrouwen starten aan de topper in Hoogstraten. Na een magere 1 op 9 kon wit-zwart-geel afgelopen weekend opnieuw de 3 punten over de streep trekken. Invaller Simon Vermeiren bleek zich weer te tonen als een echte ‘supersub’. In het absolute slot kopte hij Sporting naar de verdiende thuisoverwinning tegen KSK Heist.

Voor de verplaatsing naar ‘de Rooikens’ kan Hans Cornelis door een blessure nog niet rekenen op Zakari Lambo, al is een terugkeer voor hem niet meer veraf. Verder is ook Jeovanni Dianganga nog onzeker, hij moest vorige zaterdag na de eerste helft de strijd staken.

Heenwedstrijd
Op 30 september 2023 kwam Hoogstraten VV op bezoek in het Daknamstadion voor de zesde speeldag. Sporting kon de rood-witten eenvoudig opzij zetten met een 3-1 overwinning. Het zou de eerste overwinning worden van veertien stuks op een rij.

Lokeren-Temse nam vanaf de eerste minuut de bovenhand in de partij. Grote uitgespeelde kansen leken er echter niet direct te komen, op enkele pogingen van onder meer Van Moerzeke en Van Aerschot na. Vlak voor de rust werd de wedstrijd dan toch opengebroken. Van Moerzeke kon een knappe diepsteekpass van Reuten knap afronden, 1-0.

Sporting kwam sterk uit de kleedkamer maar toch was de eerste reuzenkans voor de bezoekers. Een snelle counter werd slecht uitgespeeld. Hoogstraten-spits Mbaye werkte de aanval té gretig tegen de netten en werd afgevlagd voor buitenspel. Nadien kwam Lokeren-Temse opnieuw opzetten. Een kopbal van Cassaert werd nog gepareerd door de bezoekende doelman Kustermans… maar kort daarna zorgde Reuten dan toch voor de verlossende dubbele voorsprong, zijn voorzet vloog rechtstreeks binnen. Maes kon de wedstrijd helemaal doodmaken, een lage knal tussen de benen van de goalie zette de 3-0 op het scorebord. In het slot van de wedstrijd kon invaller Cinti de eerredder maken voor Hoogstraten. Zijn knal vanop 30 meter vloog snoeihard in de winkelhaak, eindstand 3-1. Een overtuigende overwinning voor onze Tricolores.

Klassering
‘De Rooikens’ kennen een schitterend seizoen. Na een aarzelende start met 4 op 18 kwam de ommekeer. Tussen 7 oktober 2023 en 27 januari 2024 werd er slechts één keer verloren. In die periode werd er een mooie reeks van 9 ongeslagen wedstrijden op rij neergezet. De voorbije weken kwam er echter een klein dipje in de resultaten. Hoogstraten pakte 3 op 12, enkel Cappellen ging thuis voor de bijl. Afgelopen weekend verloor rood-wit in Stade de la Neuville tegen Zébra Elites met 3-0. Tegen Sporting Lokeren-Temse zal Hoogstraten VV zijn vel echter ongetwijfeld duur verkopen.

Sander De Buck

P