Zaterdag 18 maart gaat Sporting Lokeren – Temse op bezoek bij KRC Harelbeke. Ondanks de twee zure verliespartijen op rij blijft de kloof op onze naaste achtervolgers acht punten bedragen. Onze supporters lanceerden de oproep “met +1.000 man naar Harelbeke”, aan steun dus geen gebrek. We blikken alvast even vooruit.

Seizoen Harelbeke
Harelbeke wist zich vorig seizoen te handhaven in Tweede Nationale en dat is deze jaargang opnieuw het hoofddoel voor “de ratten”. Lang leek het team van Bruno Derveaux samen met EM United op weg naar een degradatie, maar een recente 9 op 9 zorgde voor een kentering bij paars en wit. Voor euforie is er echter geen plaats, want de strijd belooft nog bikkelhard te worden met maar liefst vijf teams op een zakdoek van elkaar. Momenteel bekleedt Harelbeke de veertiende plaats met 28 punten. Het nummer zeventien Westhoek heeft slechts drie punten minder, waardoor het wellicht tot de laatste speeldag knokken wordt de West-Vlamingen.

Tegen Sporting mist Harelbeke de geschorste Ernest Nfor, die in het verleden vaak tegen onze Tricolores voetbalde bij onder meer KV Kortrijk. De 36-jarige aanvaller trekt na dit seizoen deur van het nationale voetbal achter zicht dicht. Zo gaat hij aan de slag bij FC Destelbergen, dat momenteel op een promotieplaats staat in Tweede Provinciale. Met Kassim Doumbia missen de ratten nog een speler met profervaring. Een teenblessure houdt de verdediger wellicht tot het einde van het seizoen aan de kant.

Heenwedstrijd
Op Daknam kwamen de bezoekers al na twee minuten op voorsprong. Sporting was duidelijk van slag want in minuut vijf kregen de bezoekers een vrije kopkans, maar – gelukkig voor ons – ging de bal naast. Onze Tricolores namen de wedstrijd nadien stevig in handen en nog voor rust kon Gil Van Moerzeke de stand in evenwicht brengen.

Na de pauze was het éénrichtingsverkeer, al was het tot het laatste kwartier wachten alvorens de wederoptredende Youssef Boulaouali met het hoofd Sporting op voorsprong kon brengen na een knappe assist van Toon Janssen. Op het einde kon Esteban Casagagolda met een fraaie plaatsbal de wedstrijd beslissen. Een verdiende 3-1 overwinning ondanks een lastig begin. Herbekijk de hoogtepunten HIER.

Sporting weetjes
Na twee verliespartijen op een rij zijn onze Tricolores gebrand op eerherstel. Tijdens de wedstrijd tegen KSV Oostkamp kreeg Simon Vermeiren – die deze week net als Gianni De Neve zijn overeenkomst met een jaar verlengde – zijn derde gele kaart onder de neus geduwd. Onze spits zal tegen Harelbeke dus geschorst moeten toekijken.

De volgende spelers staan op één kaart van schorsing: Gianni De Neve, Leandro Pogba, Toon Janssen, Gert Van Walle, Alex Maes, Gil Van Moerzeke en Esteban Casagolda. Er zijn geen blessures te melden, waardoor iedereen – op de geschorst Vermeiren na dan – beschikbaar is voor de partij in Harelbeke.

P