Op zaterdag 13 januari om 20 uur komt KFC Dessel Sport op bezoek in het Daknamstadion voor de achttiende speeldag in eerste nationale. Sporting Lokeren-Temse vat de terugronde aan als onbetwistbare leider na een uitstekende 47 op 51. Onze Tricolores willen deze reeks verderzetten tegen Dessel Sport alvorens de clash tegen eerste achtervolger RAAL La Louvière op 20 januari.

Sporting Lokeren-Temse beleefde in 2023 een absoluut boerenjaar. Na de titel in tweede nationale volgde er meteen een geweldige heenronde in de hoogste amateurklasse. Dezelfde positieve lijn proberen doortrekken in 2024 is de boodschap. Vorig weekend begon het nieuwe jaar alleszins goed. Na Club NXT en Beerschot eerder dit seizoen was er met Lierse namelijk al de derde ploeg uit de Challenger Pro League die niet kon winnen tegen onze Tricolores. Kan Sporting ook tegen Dessel Sport op hetzelfde élan verdergaan?

Heenwedstrijd
Op 7 oktober 2023 trok Sporting Lokeren-Temse met een knappe 14 op 18 naar het Armand Melisstadion. Dessel Sport telde op dat moment slechts vier punten, maar Sporting had het niet direct onder de markt tegen de groen-witten. Onze Tricolores telden in de eerste helft genoeg kansen om de wedstrijd open te breken. Eén zeldzame tegenprik van Dessel vlak na de rust zorgde bijna voor de verrassing. Uiteindelijk was het Simon Vermeiren, net terug uit blessure, die met een ijzersterke invalbeurt de wedstrijd in z’n plooi kon zetten. Twee doelpunten van de Leuvenaar in het slotkwartier zorgden voor extase in het sfeervolle uitvak, eindstand 0-2. De tweede zege in een reeks van twaalf op rij was een feit.


Klassering
Dessel Sport kent een moeilijk seizoen in eerste nationale. Na de thuisnederlaag tegen Lokeren-Temse bleef het achter met een teleurstellende 4 op 21. Nadien wist groen-wit wel de belangrijke duels tegen onder meer Cappellen, KVK Tienen en URSL Visé te winnen. Op 20 november 2023 haalde Dessel Sport de transfervrije William Owusu op. De ex-spits van onder andere Cercle Brugge, Westerlo en Antwerp speelde vorig seizoen nog voor Winkel Sport, maar daar werd zijn contract niet verlengd. Owusu wist in zijn eerste vier wedstrijden meteen drie keer te scoren. De topschutter bij Dessel is echter nog steeds Faysel Kasmi, de middenvelder die in het verleden nog bij Lierse en Standard speelde, telt reeds vijf doelpunten. Linksbuiten Livio Milts is geschorst na een derde gele kaart in de 1-4 thuisnederlaag tegen Jong KAA Gent.

Na zeventien speeldagen staat Dessel Sport op een gedeelde veertiende plaats samen met RE Virton. Kan Sporting Lokeren-Temse voor de dertiende keer op rij winnen en daarmee het record van Beerschot overnemen? We zien jullie allen komende zaterdag in ons Daknamstadion! Tickets zijn te koop aan de kassa vanaf 19 uur of online via lokeren.roboticket.com.

Sander De Buck

P