Op zaterdag 24 februari om 20 uur komt KSK Heist op bezoek in het Daknamstadion. Na het gelijkspel tegen de Gentse beloften moest Sporting Lokeren-Temse de Wolven uit La Louvière laten vooropgaan in het klassement. Sporting krijgt met KSK Heist, de vierde in de stand, opnieuw een taaie klant op bezoek.

Vorig weekend vergaten onze Tricolores om zichzelf te belonen voor hun sterke partij tegen Jong KAA Gent. Sporting kwam terug van een 0-2 achterstand, maar kon nadien nét niet de verdiende overwinning over de streep trekken. De Gentse doelman De Schrevel besliste er anders over. Wit-zwart-geel staat, op twaalf speeldagen van het einde en met negentien punten voorsprong op de eerstvolgende promotieconcurrent, echter nog steeds in pole positie.

Heenwedstrijd
De wedstrijd op 21 oktober 2023 stond in het teken van het plotse overlijden van Tuur Ceulemans, een groot talent bij de U19 van Sporting Lokeren-Temse. De match werd dan ook aangevat met een minuut stilte en een eerbetoon van de supporters.

KSK Heist begon bijzonder sterk aan de wedstrijd en zette Sporting meteen onder druk. Jef Colman, ondertussen al goed voor tien doelpunten in eerste nationale, scoorde dan ook al snel de 1-0. Lokeren-Temse kon het evenwicht nadien even herstellen en profiteerde daar ook meteen van. Een snelle counter werd afgerond door Yannick Reuten, 1-1. Kort nadien draaide Sporting de situatie helemaal om. Een scherpe voorzet van Sam Van Aerschot werd binnengekopt door Gil Van Moerzeke. Doelman Fré Van Aerschot, de broer van Sam, was zo voor een tweede geklopt. Het wordt trouwens weer een speciale wedstrijd voor de broers. Afgelopen seizoen speelden ze nog samen bij KSK Heist, nu staan ze weer lijnrecht tegenover elkaar.

Ondanks de 1-2 voorsprong was de thuisploeg in de tweede helft opnieuw nét de betere in het spel. Sporting moest de loopgraven in, maar dankzij veel strijdlust en enkele belangrijke tussenkomsten van Jelle Merckx kon Lokeren-Temse de overwinning over de streep trekken. Het was zo de vierde overwinning op rij voor de Tricolores. Een reeks die nog wel even zou doorgaan…

Klassering
KSK Heist begon zeer sterk aan het nieuwe seizoen. Het leek dan ook meteen goed mee te draaien in de bovenste regionen van het klassement. Een mooie start met een reeks van 16 op 21 als gevolg. Nadien moesten de blauw-wit-groenen de rol bovenin lichtjes lossen, ze sprokkelden 6 punten op 24. Er was ook nog een trainerswissel, ex-Sportinger Sepp De Roover koos voor een avontuur als T2 bij OH Leuven in eerste klasse.

Maxime Annys, die in het begin van het seizoen nog aan de slag was bij THES Sport, werd zijn opvolger bij Heist. In het nieuwe jaar lijken de resultaten terug in stijgende lijn te evolueren. KSK Heist pakte 9 op 12 met onder meer een 0-1 overwinning op het veld van Jong KAA Gent. Zo springt het opnieuw de top 5 binnen, het telt evenveel punten als de jonge Buffalo’s. Komende zaterdag missen de bezoekers met Nys, Vande Cauter en Carrasco wel drie basispionnen vanwege schorsing.

Sander De Buck

P