Op zaterdag 9 maart om 20 uur komt Winkel Sport op bezoek in het Daknamstadion. Na het 1-1 gelijkspel in Hoogstraten zien onze Tricolores de voorsprong van RAAL La Louvière oplopen naar vier punten, de kloof met de eerstvolgende promotieconcurrent blijft echter twintig punten. Kan Sporting terug aanknopen met een overwinning tegen de West-Vlamingen?

Sporting Lokeren-Temse hoopt na het billijke 1-1 gelijkspel in Hoogstraten terug verder te gaan met een thuisoverwinning. Hiervoor kan Sporting alvast niet rekenen op Arne Cassaert, onze kapitein is geschorst na zijn derde gele kaart van het seizoen. Zo zal hij voor het eerst dit seizoen minuten missen in de competitie. Alexander Maes, vorig weekend gestart in Hoogstraten, is buiten strijd door een blessure aan de teen.

Heenwedstrijd
Op woensdag 13 september 2023 ging Sporting op bezoek bij Winkel Sport voor de derde speeldag in eerste nationale. Wit-zwart geel begon met een 4 op 6 aan het seizoen en had vier dagen eerder ei zo na tweedeklasser Beerschot uitgeschakeld in de Croky Cup.

Lokeren-Temse begon dominant aan de partij, zonder grote kansen te creëren. Kleine kansjes kwamen er voor Braem en Van Moerzeke, toenmalig Winkel-doelman Kudimbana (nu bij Eendracht Aalst) had daar echter geen moeite mee. Iets over het halfuur kwam er uiteindelijk toch de voorsprong voor Sporting. Reuten kon na een voorzet van El Banouhi met een mooie volley de 0-1 voorsprong op het bord zetten. In de tweede helft kwamen er nauwelijks nog mogelijkheden voor beide ploegen. Winkel Sport kon op het einde nog even de druk opvoeren, maar kon daar niet meer van profiteren.

Sporting Lokeren-Temse startte door deze overwinning met 7 op 9 aan de competitie als promovendus in eerste nationale.

Klassering
Winkel Sport begon teleurstellend aan het nieuwe seizoen. Pas op de zevende speeldag kon rood-zwart voor de eerste keer een overwinning over de streep trekken. Eind oktober kwam er vervolgens het nieuws dat voorzitter en hoofdsponsor Geert Cool de club zou verlaten, waardoor Winkel Sport vanaf volgend seizoen zal verdergaan op het niveau van hun B-elftal. Vervolgens begon Winkel Sport verrassend mooie resultaten te boeken, intussen vertoeven de West-Vlamingen op een stabiele negende plaats in het klassement. Tussen eind november en begin februari wist rood-zwart zelfs een 18 op 18 neer te zetten, ook wist Winkel Sport een 6 op 6 te pakken tegen Jong KAA Gent. De laatste weken gaan de resultaten echter weer lichtjes bergaf. Winkel Sport pakte 2 op 12, vorig weekend eindigde de thuiswedstrijd tegen Zébra Elites op een 2-2 gelijkspel.

Sander De Buck

P