Op zaterdag 23 maart om 20 uur komt Olympic Charleroi op bezoek in het Daknamstadion. Afgelopen zondag verzekerde Sporting Lokeren-Temse zich van de sportieve promotie naar de Challenger Pro League na een 0-4 overwinning bij de beloften van OH Leuven. Door deze zege zijn onze Tricolores genaderd tot op één punt van leider RAAL La Louvière, de titelstrijd ligt dus weer volledig open.

Zondag 17 maart omstreeks 16u47: het uitvak in het Tiense Bergéstadion ontploft volledig na het laatste fluitsignaal. De meer dan duizend afgereisde Lokerensupporters zijn in extase, Sporting heeft zich zonet voor het tweede seizoen op rij verzekerd van de promotie. Doelpunten van Janssen, Van Aerschot, Van Moerzeke, Braem en een gestopte strafschop van Merckx zorgden voor het mooie 0-4 eindresultaat tegen de U23 van OH Leuven.

Na de nederlaag van RAAL La Louvière tegen KSK Heist is Sporting Lokeren-Temse genaderd op één punt van de leider. Op zaterdag 30 maart volgt de onderlinge confrontatie, opnieuw met een legioen van meer dan 800 Lokeraars. Wit-zwart-geel moet echter eerst nog voorbij Olympic Charleroi, de huidige nummer negen in het klassement.

Heenwedstrijd
Op woensdag 30 augustus opende Sporting de nieuwe competitie in Stade de la Neuville. Lokeren-Temse kreeg met Olympic Charleroi meteen een moeilijke tegenstander voorgeschoteld om het seizoen tegen te openen. In een wedstrijd vol spanning zagen de enthousiaste Lokerensupporters Sporting de drie punten over de streep trekken.

In een evenwichtige eerste helft was het Van Moerzeke die de 0-1 vanuit een scherpe hoek op het bord kon zetten, na een mooie actie van kapitein Cassaert. Sporting kwam sterk uit de kleedkamer maar moest vlak na de rust toch de gelijkmaker slikken na een volley van Thierno Gaye. Nadien voerde Lokeren-Temse de druk op en er kwamen opnieuw kansen. Uiteindelijk was het andermaal Gil Van Moerzeke die Sporting op voorsprong zette, hij knikte een hoekschop van Reuten knap binnen aan de eerste paal. Olympic Charleroi kwam niet meer in de buurt van Jelle Merckx, Lokeren-Temse pakte z’n eerste driepunter als promovendus: 1-2.

Klassering
Olympic Charleroi, ook wel ‘Les Dogues’ genoemd, begon met grote verwachtingen aan het seizoen, maar kon die nooit echt inlossen. Zwart-wit speelt een wisselvallig seizoen in de middenmoot van het klassement. Ze sloten de heenronde dan ook af op de achtste plaats. In de wintermercato wist Olympique wel nog twee ex-eersteklassers te strikken. Ex-Sportinger Mehdi Terki werd teruggehaald uit de Thaise eerste klasse, Terki speelde tussen 2016 en 2019 meer dan honderd wedstrijden voor Sporting Lokeren. Met Roman Ferber werd er een nieuwe spits gehaald bij Patro Eisden, hij scoorde in het seizoen 2015/16 met Sporting Charleroi op Daknam.

In de nieuwe jaargang bleven de resultaten van Olympic Charleroi echter ongewijzigd. Na een reeks van zes ongeslagen wedstrijden werd er vorig weekend verloren tegen Thes Sport met 0-1. Afgelopen woensdag haalde het dan weer stevig uit in de inhaalwedstrijd tegen Union Namur, het werd 5-1. ‘Les Dogues’ staan zo voorlopig op een zevende plaats met 39 punten De smaakmaker bij de Carolo’s is Lucas Walbrecq. De dribbelvaardige linkspoot – met een verleden bij Lierse en RWDM – was dit seizoen al goed voor 14 doelpunten.

Sander De Buck

P