Op zaterdag 6 april om 20 uur komt Royal Knokke FC op bezoek in het Daknamstadion. Sporting Lokeren-Temse verloor afgelopen weekend de topper in La Louvière, daardoor loopt de leider uit tot een voorsprong van vier punten. Tegen de kustploeg willen onze Tricolores de rug rechten.

Vorige zaterdag verloor Lokeren-Temse voor de derde maal dit seizoen. De snelle 3-0 achterstand in en tegen leider La Louvière was een klap die Sporting niet meer te boven kwam in de tweede helft. Desondanks zorgden onze massaal meegereisde supporters voor indrukwekkende taferelen.

Met FC Knokke wordt er al vlug een nieuwe tegenstander voorgeschoteld. Voor het duel met de blauw-witten kan coach Hans Cornelis echter niet rekenen op Alexander Maes en Gil Van Moerzeke. Zij pakten in La Louvière hun derde gele kaart in deze competitie, met een schorsing tot gevolg.

Heenwedstrijd
Op 12 november 2023 trok Lokeren-Temse naar de kust voor de eerste confrontatie met Knokke. Op de twaalfde speeldag werd Sporting de eerste die de kustploeg in een lange periode een thuisnederlaag kon aansmeren. Door de 1-2 overwinning in het slot van de wedstrijd sprong Sporting voor het eerst naar de koppositie. Wit-zwart-geel pakte 21 op 21.

Op het halfuur kon Lambo de score openen, Knokke-doelman Goblet kwam te laat, 0-1. De tweede helft was nog maar net van start en Knokke kon al tegenprikken, een knap afstandsschot van Jalloh vloog mooi binnen. Wanneer beide ploegen vrede leken te nemen met een gelijkspel kon Braem nog de winning goal tegen de touwen knikken, 1-2. De talrijk meegereisde Lokerensupporters (zowel in het uitvak als in de thuisvakken) waren in extase.

Klassering
FC Knokke kent een goed seizoen. Het wist zich te nestelen in de subtop van eerste nationale. Op dit moment vertoeft Knokke op een mooie zesde plaats in het klassement. Afgelopen weekend wisten ze dan ook opnieuw te winnen, in eigen huis gingen de Leuvense beloften voor de bijl. Verder wist de kustploeg indruk te maken in de Beker van België. Eerst werd tweedeklasser RFC Seraing opzij gezet. Vervolgens wist Knokke te stunten tegen KV Mechelen, het won na strafschoppen. In de achtste finale was blauw-wit andermaal dicht bij een stunt. Het dwong alweer strafschoppen af tegen OH Leuven, maar dit keer trokken ze aan het kortste eind.

De topschutter bij Knokke FC is Amadu Jalloh, hij wist al elf keer te scoren dit seizoen. Jens Naessens (ex-Zulte Waregem) en Lucas Prudhomme scoorden negen keer.

Lokeren-Temse ging intussen ook shoppen bij Knokke voor volgend seizoen. Vleugelverdediger Jarno Vervaque zal volgend seizoen aantreden in wit-zwart-geel. Afwachten of hij wordt ingezet tegen ons.

Sander De Buck

P