Op zaterdag 3 februari om 20 uur komen de Young Reds op bezoek in het Daknamstadion. Sporting Lokeren-Temse won afgelopen weekend voor de veertiende keer op rij. Er lijkt maar geen eind te komen aan de fenomenale reeks, maar kunnen onze Tricolores ook tegen de beloften van Antwerp het record verder uitbreiden? Bovendien zou Sporting bij een vijftiende overwinning op rij het all-time record van alle nationale reeksen in België evenaren.

Sporting Lokeren-Temse blijft vriend en vijand verbazen. 42 op 42 en nog steeds ongeslagen dit seizoen. Een reeks die ongetwijfeld de geschiedenisboeken zal ingaan.

Voor de thuiswedstrijd tegen de Antwerpse jonkies komt Naïm Boujouh terug uit schorsing, verder liep Sporting vorig weekend geen nieuwe schorsingen op.

Heenwedstrijd
Het is zondag 29 oktober 2023. Sporting Lokeren-Temse heeft zonet voor de vijfde keer op rij gewonnen, na het gelijkspel van La Louvière staat Sporting voor de eerste keer dit seizoen mee aan de leiding. Evident was de overwinning op het Lisp, waar de wedstrijd ei zo na achter gesloten deuren had plaatsgevonden, echter niet. Meer dan 400 Lokerse supporters stuwden wit-zwart-geel naar de overwinning.

Sporting domineerde de volledige eerste helft. De kansen van Reuten en Janssen werden gepareerd, bij de kopbal van Vermeiren hing de dwarslat in de weg. In het vierde kwartier kwamen de jonkies van Antwerp dan toch eens opzetten. Eerst was er een schitterende reflex van Merckx nodig om Sporting te behoeden van een achterstand. Kort nadien trapte Antwerps kapitein Vanhees van dichtbij op de lat. Cornelis gooit zijn systeem om en Lokeren-Temse voert de druk weer op. Het schot van de ingevallen Maes gaat net voorlangs en El Banouhi raakt voor de tweede keer de lat. Tien minuten voor tijd kopt Van Moerzeke een strakke corner van Maes binnen. Sporting trekt alweer de overwinning over de streep en pakt 26 op 30.

Klassering
De jonkies van Antwerp kennen een wisselvallig seizoen in eerste nationale. Voorlopig moeten de Young Reds genoegen nemen met een veertiende plaats. De troepen van coach Faris Haroun en assistent Maxime Biset begonnen met een 0 op 6 aan het seizoen. Nadien wisselden goede en slechte resultaten elkaar af. Zo wist rood-wit onder meer te winnen in Hoogstraten, thuis ging dan weer Jong KAA Gent voor de bijl. De voorbije twee maanden ging het echter iets minder voor de Young Reds, de laatste overwinning dateert van 3 december 2023, thuis tegen Cappellen. Nadien volgde er een 5-0 nederlaag in Knokke en afgelopen weekend ging RAAL La Louvière met 0-2 winnen op het Lisp in Lier.

Zal Sporting Lokeren-Temse voor de vijftiende keer op rij zegevieren of komen de Antwerpse beloften stokken in de wielen steken op Daknam?

Sander De Buck

P