Op zondag 28 januari om 15 uur trekt Sporting Lokeren-Temse naar Cappellen voor de twintigste speeldag in eerste nationale. Nadat vorig weekend de clash tegen RAAL La Louvière werd uitgesteld, gaan onze Tricolores op zoek naar hun veertiende overwinning op rij. 

Het weekend werd voor de Sportingers alvast goed ingezet, op vrijdag werd er bekendgemaakt dat hoofdcoach Hans Cornelis ook volgend seizoen de lijnen zal uitzetten op Daknam. Onze Tricolores willen tegen de ploeg uit het Antwerpse Kapellen de positieve sportieve lijn dan ook doortrekken.

Bij Sporting is iedereen fit. Naïm Boujouh pakte tegen Dessel Sport een derde gele kaart, zijn schorsing wordt door de afgelasting van vorige zaterdag vanzelfsprekend doorgetrokken naar dit weekend. 

Heenwedstrijd
Op 4 november 2023 kwam Cappellen op bezoek op Daknam. Na een knappe actie van Lambo scoorde Vermeiren al vroeg in de wedstrijd de verdiende 1-0. Sporting kon de grote kansen niet verder verzilveren, mede dankzij een sterke doelman Joossens. In de tweede helft kon Lokeren-Temse het overwicht dan toch omzetten in een tweede doelpunt. Van Moerzeke kon Joossens tussen de benen verschalken na alweer een assist van Lambo. Tegen de gang van het spel in kon Nöstlinger (ex-Lokeren-Temse) milderen tot 2-1. Kort nadien werden twee schoten van Braem opnieuw gepareerd. In het absolute slot zoefde een spectaculaire omhaal van Van Aerschot rakelings naast. Sporting pakte 18 op 18 na een wedstrijd waarin ze het zichzelf té moeilijk maakten.

Klassering
Cappellen kent een moeilijke eerste seizoenshelft. De promovendus moet voorlopig genoegen nemen met de zestiende plaats in eerste nationale. Op 15 oktober kon Cappellen, na de 0-1 overwinning op het veld van UR Namur, terugkijken op een sterke start. Geel-rood pronkte, mede dankzij een forfaitoverwinning tegen de jonkies van OH Leuven, op de zesde plaats met 13 op 24. Nadien ging het bergaf met de troepen van trainer Yves Van Borm, die na dit seizoen afscheid neemt van geel-rood. Cappellen wist inmiddels al tien wedstrijden niet meer te winnen, daardoor blijft het achter met 2 op 30. Toch is het opletten geblazen voor Sporting Lokeren-Temse.

Sander De Buck

P