Op zaterdag 30 maart om 20 uur is het dan eindelijk zover. Sporting Lokeren-Temse trekt met meer dan 800 supporters naar La Louvière voor dé clash in eerste nationale. ‘Les loups’ tellen op dit ogenblik één punt meer dan onze Tricolores, de inhaalwedstrijd van komend weekend kan dus heel belangrijk zijn in de titelstrijd op zeven wedstrijden van het einde.

De oorspronkelijke confrontatie tussen La Louvière en Lokeren-Temse werd uitgesteld door het hevige winterweer, tijd voor een nieuwe poging. Om het met de woorden van Hans Cornelis en Alex Maes na de wedstrijd tegen Olympique Charleroi te zeggen: “Voor dit soort matchen ben je voetballer geworden.” Dé clash tussen twee ploegen die al reeds de sportieve promotie afgedwongen hebben, maar vooral ook dé wedstrijd tussen twee traditieclubs met een bijzonder trouwe achterban.

Voor de wedstrijd in Stade Communal du Tivoli kan Hans Cornelis niet rekenen op sterkhouder Toon Janssen. Hij is geschorst na een lichte gele kaart afgelopen zaterdag.

Heenwedstrijd
Op de tweede speeldag, op 2 september 2023, was er al meteen de topper tussen Lokeren-Temse en La Louvière. Sporting was de evenknie van RAAL, een brilscore zorgde ervoor dat wit-zwart-geel met 4 op 6 aan de competitie startte.

Ondanks het gebrek aan grote kansen zagen de supporters toch een vermakelijke partij op hoog niveau. Groen-wit bepaalde het tempo, maar Sporting kon de titelfavoriet in bedwang houden. Wit-zwart-geel doorstond de eerste competitieweek met onderscheiding.

Klassering
RAAL La Louvière was aan het begin van het seizoen meteen dé uitgesproken titelfavoriet en de Wolven konden tot nu toe die verwachtingen inlossen. La Louvière verloor dit seizoen namelijk nog maar één keer, op 16 maart tegen KSK Heist. Ook het doelpuntensaldo steekt er bovenuit, groen-wit scoorde dit seizoen al 51 keer en het kreeg slechts 12 doelpunten tegen. Sinds 13 maart, enkele dagen voor de sportieve promotie van Lokeren-Temse, is RAAL al zeker van de Challenger Pro League. Afgelopen weekend ging La Louvière overtuigend winnen met 0-4 op het veld van UR Namur.

De topschutter van ‘les loups’ is Jorn Vancamp, de ex-spits van onder andere Anderlecht en Beerschot wist al 15 keer te scoren. Mohamed Soumaré en Maxime Pau waren ook al goed voor 11 en 8 goals. In de wintermercato wist RAAL nog twee nieuwe namen te strikken. Adrien Bongiovanni (ex-Cercle Brugge) en Sami Lahssaini (ex-Seraing) kwamen de troepen versterken. Die laatste is echter niet speelgerechtigd, aangezien hij pas na 20 januari (de oorspronkelijke speeldatum) werd aangesloten. Linksbuiten Vicky Kiankaulua is dan weer geschorst na een derde gele kaart.

De bussen naar La Louvière zijn bij alle supportersclubs hopeloos volzet. De thuisblijvers kunnen de wedstrijd volgen op onze website (tekstueel) en via onze Instagram-stories. Zondagvoormiddag volgt er een videoverslag op onze website.

Sander De Buck

P