Op zaterdag 10 februari om 20 uur trekt Sporting Lokeren-Temse naar Charleroi voor de tweeëntwintigste speeldag in eerste nationale. Onze Tricolores slikten vorig weekend hun eerste nederlaag van het seizoen na een indrukwekkende reeks van negentien ongeslagen wedstrijden en veertien overwinningen op rij. Sporting krijgt nu de kans om de draad weer op te pikken tegen de beloften van RCSC Charleroi.

Negentien wedstrijden ongeslagen en 42 op 42, we kunnen ongetwijfeld spreken van een indrukwekkend parcours. Een unicum in de clubgeschiedenis. Net niet voldoende om het nationale record van Standard in de Seventies te evenaren (lees: 45 op 45), maar een reeks om nooit meer te vergeten.

Na de nederlaag tegen Young Reds krijgen onze Tricolores de kans om de misstap van vorige week alweer recht te trekken tegen Zébra Élites. Voor die trip naar Stade de la Neuville (het stadion van Olympic Charleroi) kan Hans Cornelis op vrijwel heel de kern rekenen, enkel op de geblesseerde Lambo is het nog even wachten.

Heenwedstrijd
Op de vierde speeldag kreeg Sporting de jonkies uit Charleroi op bezoek in het Daknamstadion. Na de overwinning in de midweekmatch op Winkel Sport was promovendus Lokeren-Temse goed vertrokken met een mooie 7 op 9. Zébra Elites liet de ruimte om te voetballen en Sporting leek daar dan ook meteen van te profiteren met enkele kleine kansjes. Op het kwartier tikte Van Aerschot zijn eerste competitiedoelpunt in Lokerse loondienst binnen na een scherpe hoekschop van Reuten. Op het halfuur was Van Aerschot daar al opnieuw, een goede voorzet van Janssen werd spectaculair afgerond, 2-0. Aan de overkant kwam er een zeldzame tegenprik. Youssuf Sylla, intussen vaste waarde bij Felice Mazzu in 1A, kopte de enige kans van de zebra’s op de lat.

In de tweede helft kwamen de jonkies uit Charleroi even opzetten, maar al snel werd hun laatste strohalm weggenomen. Een voorzet van Boujouh waaide prachtig binnen, de wedstrijd was gespeeld. Tien minuten later wou Boujouh dat nog eens overdoen, deze keer knalde hij de bal staalhard via de lat binnen, 4-0. Sporting pakte een verdiende overwinning en kende een mooie start van het seizoen: 10 op 12.

Klassering
De Zébra Elites kennen een mooi seizoen in de subtop van het klassement in eerste nationale. Na een sterk seizoensbegin leken de jonkies mee te doen aan het promotiedebat. Maar na een mindere reeks in november en december met een 4 op 21 leken de zebra’s die rol toch lichtjes te moeten lossen. Nadien leek Charleroi zich te herstellen, maar afgelopen weekend moesten ze genoegen nemen met een 1-0 nederlaag in Dessel. Na twintig gespeelde wedstrijden staan de Zébra Élites op een zesde plaats met 30 punten.

Sander De Buck

P