Het blijft bevreemdend, voetballen voor lege tribunes. De thuisploeg is daar blijkbaar het minst van onder de indruk en neemt onmiddellijk het initiatief. Ze versieren evenwel enkel een paar bijna kansen. Toch heeft doelman Espeso op het kwartier de hulp nodig van zijn verdedigers om zijn doel schoon te houden. Coach Van Der Straeten baalt langs de lijn en Lokeren-Temse lijkt dat op te pikken. Op het half uur kan Laurens voor het eerst een schot op doel af vuren. Twee minuten voor de rust dwingt de Oliveira met een goede vrijschop de thuisdoelman tot een goede redding. De druk blijft aan en het is kapitein Schürmann die met een schitterend vluchtschot Lokeren-Temse op voorsprong brengt, 0-1. Het is meteen de ruststand, zeker wat gevleid.

Zeven wissels bij de rust en meteen ook een ander spelbeeld. Lokeren-Temse toont zich onmiddellijk een stuk dreigender. Na tien minuten ziet Cabumi zijn afstandsschot gestuit door de paal. De mooiste aanval van de wedstrijd levert geen doelpunt op als Cabumi teruglegt maar niemand is gevolgd. Hamme loert evenwel op de counter en doelman Depotre komt gepast tussen en duwt een bal in hoekschop. De verlichting begeeft het stilaan als we in de slotfase van de match komen. De bezoekers ontwikkelen nog een mini-offensief, maar willen tegelijk de winst ook niet meer weggeven. Het blijft 0-1. Een tweede overwinning, dank zij werkvoetbal, maar zonder sprankelend te zijn.

Lokeren-Temse: Espeso (45′ Depotre), Goossens, Laurens, Schürmann, De Wilde (45′ Huygens), Telen (45′ El Madkari), Aerts (45′ Lokando), de Oliveira (75′ Van Moerzeke), De Cuyper (45′ Siali), Van Moerzeke (45′ Luyckx)

Doelpunt: 0-1 (45′ Schürmann)