De spelersgroep van KSC Lokeren-Temse wordt vandaag en volgende week zaterdag uitgebreid getest in voorbereiding op het begin van de veldtrainingen op 1 juni. Er wordt beroep gedaan op de expertise van TOPP.

De eerste groep van vier spelers tekende om 8 uur vanmorgen aanwezig op de locatie van TOPP (TOtal Performance Partner) voor een uitgebreide screening. TOPP is een multidisciplinair en paramedisch centrum dat het geesteskind is van Jan Van Damme (ex-Club Brugge, nu FC Antwerp) en Dominique De Meyer. Zij onderwerpen alle 24 kernspelers van onze club aan een uitgebreide conditietest, met aandacht voor alle aspecten. De spelers reageerden alvast uiterst enthousiast.

De spelers worden in drie sessies van 4 getest, elke sessie duurt zo’n 2,5 uur. Vandaag komen twaalf spelers aan de beurt, volgende week zaterdag de overige twaalf. Zo zullen alle 24 in optimale omstandigheden klaar zijn voor de eerste veldtraining die gepland staat voor dinsdag 1 juni.

Geert Dirinck: “Mij vallen twee dingen echt wel op. Eerst en vooral de degelijkheid van de screening. Die is op en top professioneel. Hier zit zoveel expertise, daar gaan onze jongens hun voordeel mee kunnen doen. Het team zal ook instaan voor de verdere medische begeleiding tijdens het seizoen. Zij scoren vandaag alvast heel erg goede punten bij de spelers: die weten dat zij op de best mogelijke begeleiding zullen kunnen rekenen. Tweede opvallende punt: het enthousiasme van de spelers, die snakken gewoon naar het samen kunnen trainen en spelen. Heerlijk om te zien!”

Simon Vermeiren: “Ik ben echt onder de indruk. Ik ben al jaren aan de slag geweest in 1A en 1B, maar ik moet zeggen dat wat ik hier zie, bij het beste hoort van wat ik al heb meegemaakt. Ik ben er zeker van dat er ploegen uit de hogere afdelingen zijn die hier niet aan kunnen tippen. Dit is een meer dan aardige binnenkomer, kan ik je vertellen.”

Sporting TV is alvast een heel aandachtige toeschouwer bij de screening. Een verslag hierover eerstdaags op onze fb pagina!

P