Yarno De Bruyn is -voorlopig althans- de jongste van de bende met zijn 17 lentes. Hij is afkomstig van Dendermonde, maar woont in Elversele. Het laatste jaar was best heftig.

“Vorig jaar besliste mijn moeder om haar geluk te beproeven in Tenerife. Ik wou vanzelfsprekend ook daar mijn voetbalpassie blijven ontwikkelen en ik kon mij aansluiten bij een plaatselijke ploeg, Ud Ibarra.

Maar nu zijn we terug in België. Ik keerde terug bij de ploeg waar ik voor mijn uitstap naar Tenerife ook al speelde, naar Baasrode. Daar speelde ik bij de U17 en bij de reserven. Ik loop nog school, meer bepaald aan de voetbalschool in Oudenaarde. We krijgen daar voetbaltraining van Dirk Geeraerd. Mijn beste positie is ofwel links- ofwel rechtsvoor. Dat ik nu voor Lokeren-Temse kan spelen is een droom die uitkomt. Al jaar en dag komen we met het hele gezin naar de thuiswedstrijden van Sporting Lokeren kijken, nu speel ik er zelf voor. Het was mijn halfbroer Thibault Buys, die me op de kans wees. We gingen er allebei voor en kijk, we zijn beiden geselecteerd.

Ik wil hogerop, zoveel is zeker. Van mijn sport kunnen leven is een droom, maar ik hou die levend door er alles voor te doen. We zien wel waar we komen.”

P