Hij sloot pas laat bij de groep aan, maar wist zich al heel snel te integreren. Een knaap met talent die bovendien ook nog eens realistisch ambitieus is. Wordt hij, of is hij al een niet meer weg te denken schakel in de ploeg?

Vorig jaar kapitein van de beloften van Waasland-Beveren en nu hier. Verklaar.

Waasland-Beveren zweefde lang tussen 1A en 1B. Als het 1B werd, zou ik een profcontract krijgen. Werd het alsnog 1A, dan zou de ploeg worden overgenomen en zouden er een pak nieuwe spelers komen, aangebracht door de investeerders. Dan zou er voor mij geen plaats meer zijn. We weten hoe het is gelopen. Dus vertrok ik bij de ploeg waar ik al sinds mijn zevende speelde. Ik doorliep er alle jeugdcategorieën, was kapitein bij de Beloften en trainde mee met de A-kern. Het zij zo.

Waarom dan Lokeren-Temse?

Ik woon in Belsele en al speelde ik bij de “vijand”, toch volgde ik ook Sporting Lokeren op de voet. Ik zag met lede ogen aan hoe het fout liep. Maar ik zag ook snel dat er een nieuw project in de steigers stond. Ik wist dat er een groot supporterslegioen is, dat er ambitie is, dat de infrastructuur van een goede kwaliteit is. Dat sprak me aan. Ik wou deel uitmaken van de opgang van de club. Die komt er, maar dat is natuurlijk een zaak van middellange termijn.

Beschrijf jezelf eens als speler…

Ik ben bij voorkeur een speler op de tien, maar kan me ook uit de slag trekken op de linkerflank. Technisch ben ik best wel ok, ik kan en wil een actie maken en voel me een teamspeler. Al pik ik graag mijn doelpuntje mee. Opgelet, ik heb natuurlijk ook nog veel werkpunten. Ik moet vooral nog body kweken, winnen aan duelkracht en een constant niveau halen.

Je bent ook nog student.

Dat klopt. Ik volg een bachelor chemie aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Ik koos voor de optie procestechnologie, een richting die uitzicht biedt op een job in de Antwerpse haven. Maar ik zie mezelf nog niet meedraaien in een volledig ploegensysteem met vroege en late en zelfs nachtshiften. Dat zou ook niet goed zijn voor mijn sport. Ik heb nog bijna twee jaar voor de boeg, maar denk er stevig over na om na mijn afstuderen als bachelor, een schakeljaar te volgen en dan verder te studeren. Maar goed, dat is nog een eind weg. Tegen dan weet ik ook hoe het sportief met me gaat. Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik nog altijd droom van een profbestaan in het voetbal.

Ik heb de indruk dat je al goed geïntegreerd bent in de groep?

Dat voel ik zelf ook zo aan. Ik kende natuurlijk wel al een paar mensen. Mo Siali is een van mijn beste vrienden en ik ging al regelmatig eens naar een wedstrijd kijken. Ook Maarten Goossens is geen onbekende. En Ibou trainde nog niet zo lang geleden mee bij Waasland-Beveren. Wat heeft die een talent en een ervaring! Toch durf ik niet zeggen waar we met deze ploeg zullen stranden. Daarvoor ken ik de reeks toch onvoldoende. Mijn eerste indruk is dat er veel kracht bij komt kijken, dat men met een laag blok speelt en dat men vooral een resultaat wil neerzetten, eerder dan goed en verzorgd voetbal te laten zien. Het zal in ieder geval elke week keihard knokken worden, iedereen zal ons aanvoelen als de te kloppen ploeg. Maar daar hoeven we geen schrik voor te hebben, dat zal ons als ploeg ook elke keer helpen om scherp te staan. Dat besef is er bij iedereen, ook bij mij.

Yassin Ben Omar in het kort:

Geboortedatum: 25 maart 1999

Positie: aanvallende middenvelder

Rugnummer: 16

Vorig seizoen: Waasland-Beveren

 

 

P