FC Daknam en Sporting willen samen het Lokers vrouwenvoetbal een boost geven. Ze hebben daarom besloten tot een verregaande samenwerking. Het vrouwenvoetbal in Lokeren nog positiever voor de dag laten komen: dat is de wens van zowel FC Daknam als van Sporting. Met een gedeelde visie op groei en ontwikkeling willen beide clubs zich richten op een positieve toekomst voor het vrouwenvoetbal in de regio. Vanaf het seizoen 2024-2025 zal het jeugdvoetbal van Fémina verzorgd worden door Sporting Lokeren – Temse, waardoor er ongetwijfeld meer jonge speelsters kansen zullen krijgen om door te groeien naar het eerste vrouwenelftal van Sporting.

De ambitie van FC Daknam en Sporting Lokeren – Temse is duidelijk: beiden willen het vrouwenvoetbal in Lokeren naar een hoger niveau tillen. Beide clubs erkennen de sterke punten van elkaar en willen deze bundelen om het vrouwenvoetbal in de regio te laten floreren. “We geloven sterk in de kracht van samenwerking en solidariteit,” zegt Stefaan Atmani. “Door de handen ineen te slaan met Sporting kunnen we de meisjes een betere jeugdwerking aanbieden en het vrouwenvoetbal in Lokeren als een extra uithangbord laten dienen voor onze gemeenschap.”

Goed voor het imago van het voetbal in het algemeen
Met deze samenwerking willen FC Daknam en Sporting bijdragen aan een positieve toekomst voor het voetbal in het algemeen. Beide clubs zijn vastberaden om te bewijzen dat groei kan worden gerealiseerd door intensieve samenwerking. Dit project kan zo zelfs een voorbeeld zijn voor het voetbal in de hele regio. Met dit project zet Sporting de volgende stap om uit te groeien tot dé opleidingsclub in de regio.

P